EHF köper Stigbergsliden 6 av Göteborgs Stadsmission

Göteborgs Stadsmissions gula tegelbyggnad på Stigbergsliden 6 är en välkänd syn för många göteborgare. Fastigheten har funnits i stadsmissionens ägo sedan huset byggdes 1964.

Förvärvet genomfördes 1 februari.

”Vi vet att vi lämnar Stigbergsliden 6, ett hus som betytt så mycket för så många, i väldigt trygga händer och det känns bra”, säger Lars Durfelt, Tf Direktor/VD på Göteborgs Stadsmission. ”Försäljningen ger oss möjlighet att fokusera på det som vi är bäst på, socialt arbete, och lämna fastighetsförvaltning till EHF som är experter på det”.

”Stigbergsliden 6 är en historisk göteborgsbyggnad med många personliga berättelser och vi är stolta att få äga, utveckla och förvalta denna fastighet”, säger Per Alexanderson, VD på EHF AB. ”Vi har ju också förmånen att få ha kvar Göteborgs Stadsmission som hyresgäster, vilket vi ser som mycket positivt”.

”Vi kommer att utveckla fastigheten vidare med nya ändamål och verksamheter när Stadsmissionen har flyttat ut.” säger Patric Westdahl, Affärsutvecklingschef EHF AB

Fastighetsinformation

  • Adress: Stigbergsliden 6A-B, 8
  • Tomtarea: 3 352 kvm
  • Byggår: 1965/1986
  • Parkering: 13 platser i garage
  • Lokaler: 3 165 kvm
  • Bostäder: 1 113 kvm

Presskontakt EHF AB
Per Alexanderson, VD, nås på telefon 0730-96 22 87 eller per.alexanderson@ehfab.se
Patric Westdahl, Affärsutvecklingschef, nås på telefon 070-888 06 07 eller patric.westdahl@ehfab.se

Presskontakt Göteborgs Stadsmission
Tomas Carlström, marknads- och kommunikationschef på Göteborgs Stadsmission nås på 031-755 36 15 eller tomas.carlstrom@stadsmissionen.org