EHF tecknar avtal med Svenska Bio om biograf i Odenhuset i Trollhättan

EHF med fastighetsbolaget Fastighets AB Troden (Odenhuset) i Trollhättan har tecknat avtal avseende hyreskontrakt med Svenska Bio om Biograf med sju salonger.

Biostaden Trollhättan

– “Det är fantastiskt roligt att det satsas ännu mer på filmen i Trollhättan! Film i Väst har ju haft Trollhättan som bas i
nästan 30 år och här har spelats in många storfilmer så det känns helt rätt att Trollhätteborna får en riktigt fin
biograf”, säger Mikael Fellenius, vd på Film i Väst.

– ”Svenska Bio hade inga planer på att etablera sig i Trollhättan men när samtalet från Patric Westdahl kom 2018 lyssnade vi extra noga. Har man ett lyckat samarbete sedan många år med en bra fastighetsägare, så vill man gärna göra nya projekt tillsammans. Biostaden i Trollhättan uppfyller alla våra önskemål, bra placering i staden, tillgång till publika transporter och goda parkeringsmöjligheter. Och med caféer och restauranger i samma fastighet så här finns alla förutsättningar för en härlig upplevelse utanför hemmet. Film i Väst och dess närvaro i staden gör detta extra spännande för oss och vi garanterar Trollhätteborna en biograf i absoluta toppklass när vi öppnar i slutet av nästa år.Peter Fornstam, VD för Svenska Bio

Patric Westdahl EHF – ”När vi hade förvärvat Odenhuset i december 2018 ringde jag Peter Fornstam och sa att nu kan vi bygga en bio i Trollhättan efter succén i Uddevalla! Nu har vi arbetat med projektet, hunnit få bygglov klart, och äntligen är det dags att gå från ord till handling.

– ”För Trollhättan city är detta oerhört betydelsefullt att få en bättre kvällsekonomi, att fler människor besöker Trollhättan på kvällar och helger. Biografer blir mer och mer hightech och ljud, bild, stolar utvecklas hela tiden. Trollhättan har med Filmiväst hjälp blivit ett center för filmproduktion och nu får vi också en arena där vi kommer kunna skapa förutsättningar för att samla både filmentusiaster och en bred publik. Vi kommer att utveckla eventverksamheten runt premiärer och filmreleaser jobba med för att synliggöra filmen i Trollhättan.

Faktaruta

– Fastighetsbeteckning: Oden 7
– Fastighetsägare: Fastighets AB Troden
– Antal kvadratmeter lokalyta: 1 768 m²
– 7 Salonger
– Tillträde till lokalen: 1 dec 2022

Kontakt

Patric Westdahl, EHF
E-post: patric.westdahl@ehfab.se
Tel. 0708-880607
www.ehfab.sewww.odenhuset.se

Peter Fornstam, Svenska Bio
E-post: peter@svenskabio.se
Tel. +46 705 212684
www.svenskabio.se

EHF – EHF AB är koncernens moderbolag.
EHF AB är en företagskoncern som bygger, utvecklar och förvaltar fastighetsbestånd i Sverige. I koncernen finns även dotterbolagen Götenehus, Citypark, Forshem Fastigheter och intressebolaget Trähusstaden.