Försäljning av fastigheten Skytteln 19 i Tranås

EHF har idag via en bolagsaffär sålt fastigheten Skytteln 19 i Tranås till Gröna Skolfastigheter AB.

Tillträdet av fastigheten sker idag 2021-04-30.

”Vi har under de senaste åren genomfört större ombyggnationer åt de expanderande hyresgästerna och är nöjda med att nu lämna över en fin förvaltningsfastighet till en långsiktig ägare. Samtidigt är vi fortsatt engagerade genom arbete med en möjlig byggrätt på fastigheten”
Per Alexanderson, vd och koncernchef EHF

EHF ägare Erik Hemberg kommenterar affären:
”Vi är trygga i att både lämna över fastigheten till en långsiktig fastighetsägare och ser fram emot att ha fortsatt samarbete med Gröna Skolfastigheter framöver”.

Gröna skolfastigheter skriver bland annat följande i sitt pressmeddelande:

Gröna Skolfastigheter AB (publ), org.nr 559224-6812, (”Gröna Skolfastigheter”) är ett samhällsbyggarföretag med en inriktning på skolfastigheter. Bolaget har idag genom en bolagsaffär förvärvat fastigheten Skytteln 19 i Tranås i Jönköpings län.

Fastigheten är upplåten med äganderätt och har tomtareal om 18 678 kvm samt en uthyrbar area om cirka 8 600 kvm. Tranås kommun (utbildning och kontor), TUC Sweden AB (yrkeshögskola), Sommenbygdens Folkhögskola (folkhögskola) hyr huvuddelen av ytorna på längre avtal.

”Förvärvet av Skytteln 19 stärker vår förvaltningsaffär och är helt i linje med våra kommunicerade mål. Vi kommer även tillsammans med säljaren fortsatt arbeta med att realisera en möjlig byggrätt på fastigheten här i stadskärnan invid Svartån”
säger Martin Malhotra, vd på Gröna Skolfastigheter.

Rådgivare till Gröna Skolfastigheter i samband med förvärvet inkluderar Advokatfirman Glimstedt Stockholm KB inom legala frågor, Jansa Consulting AB inom teknik- och miljöfrågor och CauseyWestling inom skatt- och momsfrågor. Säljarens rådgivare har varit Colliers International.

Klicka här för att läsa Gröna skolfastigheters pressmeddelande i sin helhet →