Försäljning av fastighet i Tranås

Pressrelease
EHF AB säljer samtliga aktier i Fastighets AB Kompaniet 3 som äger fastigheten Kompaniet 4 till Real Holding i Sverige AB lokalt kallat EFG-huset.

” Tillsammans med våra hyresgäster har vi utvecklat fastigheten och gjort en omställning till toppmoderna kontor och kanske sveriges modernaste skolmiljö och det känns rätt att nu lämna vidare detta för förvaltning till Real Holding”. säger Patric Westdahl på EHF AB.

”Tranås Kommun är en spännande plats att vara på och genom moderna arbetsplatser skapar förutsättningar för att rekrytera bra medarbetare. Vi fortsätter och investera i Tranås och bygger förnärvarande 24 bostadsrätter i hamnen.” säger Patric Westdahl på EHF AB.

Fastigheten är på ca 35000kvm för logistik och kontor och är belägen intill Tranås järnvägsstation och är fullt uthyrd. Köpeskillingen uppgår till 172 miljoner kronor.

Sedan 2013 har omfattande investeringar och utvecklingsarbete skett. Byggnaden har exteriört renoverats med nya fasader, nya energi fönster, ny markplanering och parkering.

Interiört har ca 5000kvm totalrenoverats och det har gjorts ett stort arbete för att minska energiförbrukningen i huset.

För att möta hyresgästernas behov har ett nytt kontor byggts för European Furniture Group AB (EFG) som möter de krav som en mötesplats som också har gett utrymme för att öka antalet kontorsanställda i Tranås.  Kontoret håller hög klass och med EFGs möbler är det sannolikt det modernaste kontoret på Småländska höglandet.

Tranås Kommuns vuxenutbildning (VUX Tranås) har flyttat in i huset på ca 2000kvm i en helt nybyggd skola som också inretts med EFGs möbler. Skolan har ca 600 elever och har genom satsningen fått toppmoderna lokaler.

I fastigheten finns också Weekday Brands i ett nyrenoverat kontor och logistikcenter med höglager för Cheap Monday. Weekday Brands ingår i HM koncernen.

Rådgivare har varit Panreal. Legala rådgivare var DLA Piper för Real Holding och Glimstedt för säljaren.

Läs mer om Real Holding här.

För mer information kontakta:
Patric Westdahl, 0708-880607
patric.westdahl@ehfab.se
EHF AB