Goda initiativ skapar nya möjligheter

Att dessa tider är tuffa för många av våra lokalhyresgäster kan vi som fastighetsägare vittna om. Men när det dyker upp små guldkorn, vill vi gärna dela med oss av dem.

I en av våra fastigheter i Skövde finns Restaurang Hållbar, som tillsammans med andra aktörer i Skövde skapat en pop-up krog utomhus.

Skövde är precis som resten av världen hårt drabbat av Coronapandemin, där stadskärnans mer eller mindre är tom och verksamheter kämpar med ett svagt kundunderlag. När friluftsaktiviteterna i samma tid nu har blivit mer populära och många söker sig utomhus, har Billingen Skövde mer besökt än nånsin.

De som utvecklar området såg tillsammans med krögaren Karl-Johan Beckman med Restaurang Hållbar, en stor möjlighet att skapa en pop-up restaurang utomhus med rejält bra lagad mat. Sagt och gjort; 10 dagar senare (under helgen 12:e december) öppnade pop-up restaurangen med succé. Stor kö redan första dagen och uppskattningsvis 500-700 gäster serverade, mer än 1000st sålda artiklar. Menyn bestod av Billingeburgare, Gulasch, Lyxig korv och Fattiga riddare där Billingeburgaren stod för ca. 70% av försäljningen.

Allt med hållbarhetstänk som rimmar väl med destinationens värden och samtidigt säkerställt med god planering och skyltning att det hålls säkra avstånd mellan besökare.

För Karl-Johan Beckman, är det inte nytt att laga mat utomhus, han bland annat svensk mästare i utomhusmatlagning!

Vi på EHF ser med glädje på denna typ av initiativ, där verksamheter tillsammans hjälps åt och hittar nya färdvägar för att navigera dessa tider, samtidigt som kunder och besökare får möjlighet att ta del av upplevelser och utbud.

Läs mer:

Besöksliv.se – https://www.besoksliv.se/nyheter/popup-restaurang-utomhus-lockar-skovdebor/

Billingen Skövde – https://www.vastsverige.com/billingen/

Hållbar restaurang – https://hållbarrestaurang.se/